Att starta företag…

Det är något visst med att starta ett företag, man möts av ord som ”grattis…” och ”vad kul att du blivit entreprenör…” och ”vad modig du är…”

Kanske är det roligt och modigt, det är i alla fall kittlande och nervöst. Jag vet inte om jag blivit entreprenör över sommaren, jag som alltid varit anställd, men det visar sig väl.

Jag är inne i en dröm-fas. där jag får drömma fritt om vad mitt bolag ska skapa. Jag har en tanke att jag över tid vill jobba med affärsutveckling i lite större format i ca 60% av min tid. Att få gå in i ett strategiprojekt och jobba med att få saker att hända – i verkligheten! Det är så lätt ta fram en strategi, lika lätt att presentera den, men att sedan få den att hända – det kräver uthållighet, hårt arbete och mod. Det tycker jag är roligt och har dessutom stor erfarenhet av.

Jag vill också jobba med coaching, att stötta ledare eller entreprenörer med mina erfarenheter. Att kombinera förmågor, erfarenhet och struktur med startup-energi och engagemang – där kan det hända spännande saker.

Ett sista område är välgörenhet, att få verkligheten lite mer dit vi skulle vilja ha den. Här finns det hur mycket som helst att göra, skapa och lära sig. Ska undersöka det närmare och återkommer om det.

Sen är det ju en del administrativt, ta fram en affärsplan, skapa ekonomirutiner, varumärkesplattform, hantera sina vanligaste processer och skicka sin första faktura – då blir det tårta, fakturatårta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *