Innovation & entreprenörskap

Innovation och entreprenörskap, på forskargrunder, som möter intresserade investerare, det kan bli otroligt intressant!

Intressant var det på Uppsala Innovation Day som gick av stapeln idag. I Uppsala jobbar UIC, Uppsala innovation Centre fokuserat och lyckosamt med att stötta entreprenörskap i regionen. UIC är på en mycket hedersam fjärde plats i världens mest lyckosamma inkubatorer när det gäller att få ut lönsamma företag. Från lilla Sverige och Uppsala – coolt!

Jag har förmånen att få jobba som specialistcoach för preVet, ett bolag som jobbar med en transparent plattform för information om hästars hälsa. ”Hästar kan ju inte berätta hur de mår och veterinärfakturorna bara ökar, vi alla tjänar på ökad kunskap hos hästägare och ökad transparens i branschen” säger Jenny Gagnér, vd för preVet, om problemet som företaget ska lösa. Kolla in på www.prevet.se för att lära mer om tjänsten och har du häst rekommenderar jag varmt att ladda ner och använda appen.

Dagen i övrigt gav inspirationsföreläsningar, bland annat Mattias Ribbing, flerfaldig svensk mästare och dessutom VM-silvermedaljör i minne. Att alltså memorera information så effektivt som möjligt. Kanske inte superanvändbart att memorera massa siffror, men att ta över metoderna in i arbetslivet eller för våra ungdomar till skolarbetet, då blir det verkliga förbättringar i vardagen. Läs gärna hans intressanta böcker eller passa på att gå på en inspirationsföreläsning! (https://www.mattiasribbing.se/ )

Det var dessutom pitch-parad där en massa intressanta entreprenörer fick presentera sina idéer och pitcha för investerare i publiken. Många kunniga, smarta personer med ett brinnande intresse för sina idéer, så klart blir det trollbindande och inspirerande!

Överlag en mycket spännande och givande dag som gav massa inspiration och energi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *